East Kent Golding @ Rock City Brygg

East Kent Golding

East Kent Golding blir ofte betraktet som den ultimate engelske humlen. Dyrket eksklusivt i Kent, England og nedstammet fra Canterbury Whitebine, det er en flere århundrer gammel variant. Til tross for påstander om det motsatte, er den identisk med Canterbury Golding. De to navnene har blitt brukt om hverandre en stund. Canterbury er en by i East Kent, og humlen ble først brakt til markedet der i 1790. Noen hevder imidlertid den dag i dag at East Kent Golding og Cantebury Golding er to distinkte varianter, selv om det ikke finnes klare bevis for dette. Varianten begynte primært å bli kjent som East Kent Golding i 1838.

Den har god avkastning i England, men har vist seg å ha enda bedre avkastning i Oregon etter introduksjonen der i 1994. Den har en fantastisk aroma med lavendel, krydder, honning og noter av timian. Smaksmessig er den jordaktig og mildt bitter med en søt, silkeaktig, honningaktig karakter. East Kent Golding anses å være den quintessensielle engelske humle, lenge betraktet som en av øyas favoritter for ale og pale ale.

Også kjent som: Kent Golding, EKG, Canterbury Golding

Karakteristikk: Aromer av lavendel, krydder, honning, timian, jordaktige smaker
Formål: Aroma
Alpha Acid Composition: 5%-6%
Beta Acid Composition: 2%-3%
Co-Humulone Composition: 29%
Land:
Konglstørrelse: Stor
Konglhetstetthet: Løs
Modenhet: Tidlig sesongmodenhet
Avlingsmengde: 640 kg/hektar (570 lbs/acre)
Vekstrate: Høy
Motstandsdyktig mot: Moderat motstandsdyktig mot meldugg
Sårbar overfor: Sårbar for humlemosaikkviruset
Holdbarhet: Beholder 78% alfa-syre etter 6 måneders lagring ved 20°C (68°F)
Høstbarhet:
Total oljesammensetning: 0.85 mL/100g
Myrcenoljesammensetning: 42%
Humulenoljesammensetning: 27%
Caryophyllenolje: 9%
Farneseneolje: 0%-1%
Erstatter: Whitbread Golding, Progress, Fuggle, First Gold
Stilguide: Pale Ale, Extra Special English Ale, English Dark Ale, English Light Ale, Belgian Ale, Christmas Ale

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.